Historie

Het kantoor Lumberg Nederland is opgericht in 1972 als dochter onderneming van de fabrikant Lumberg, deze fabriek werd opgericht in 1933 door Erich en Karl Lumberg. Vanaf het begin is dit bedrijf in het Duitse Westfaalse stadje Schalksmühle regio Sauerland gevestigd. In de begin periode concentreerde Lumberg zich op het vervaardigen van verschillende metalen onderdelen voor diversen toepassingen. Meer en meer het is het bedrijf zich gaan richten op de productie van antennes en componenten voor draadloze sets.

Antenne Bouw

 

Grote marktaandelen werden verkregen door de productie van de buis voet voor tv-toestellen, relais voeten voor schakelkasten en banaan stekkers.

Buis voet en toebehoren

 

Lumberg heeft zich voortdurend uitgebreid in haar meer dan 80 jarige bestaan. De fabriek in Cloppenburg werd opgericht in 1971. Naast de fabriek in de Halver-strasse is in 1988 een tweede fabriek opgericht in het industriële gebied van Ramsloh. Kort na de Duitse hereniging is nog een fabriek gebouwd in Hoyerswerda.
Het is niet alleen het nationale distributie netwerk dat sterk was uitgebreid in de jaren zeventig maar ook in andere Europese landen krijgt Lumberg en vestiging.

  Catalogus Foto             Catalogus Foto 2              Beurs stand Masse

 

In Nederland in 1972, daarna in Frankrijk en in Groot-Brittannië in 1976. In het midden van de jaren tachtig vestigt Lumberg een distributie dochteronderneming in de Verenigde Staten. De Aziatische markt wordt door de vestiging in Singapore behartigd sinds het einde van de jaren tachtig. In Shanghai is Lumberg gestart met de productie van de mobiele telefoon componenten en kabel assembly’s  voor de Chinese markt in 2001.

 

In 2008 is Lumberg Nederland door managementbuy-out zelfstandig geworden, evenals Lumberg Duitsland is Nederland een familie bedrijf.
In Nederland begon met een zeer kleine voorraad van slechts de meest voorkomende artikelen. Deze voorraad was opgeslagen in de garage van de prive-woning van de directeur. 

Eendendreef 4        Eendendreef 4 a       Eendendreef 4 b

 

Na 10 jaar bleek deze locatie te klein en kan er een nieuw kantoorpand gebouwd worden met voldoende magazijn ruimte aan de industriële kant van het dorp Bleiswijk.
Tot op heden wordt deze locatie tussen de stad Rotterdam en Den-haag nog gebruikt. 

                                                                                   Voor aanzicht Lumberg

 

In het begin bestaat het verkoop programma uit relais voeten, luidspreker, RCA-aansluitingen en aansluit terminals. In de jaren tachtig de zeer populaire CB (vaak Citizens 'Band radio afgekort tot CB-radio) pluggen,
PL en de zeer beroemde wereldwijd verkochte aansluiting voor televisie van o.a. IEC 169-2 (TV coax) en de "Scart" plug.

 

Beurs Amsterdam

In de jaren negentig worden de Netwerk verbindingen booming te beginnen met de introductie van Ethernet,BNC connectoren, later gevolgd door de wereldberoemde RJ45 connector. 

Catalogus 2003 lumberg 1             Catalogus 2003 lumberg 2         Catalogus 2003 lumbergautomation